Jeg vet ikke jeg bare tenker

Runddansen

Hva skal du gjøre, sier en. Hva er planene dine. Hva har du tenkt. Hva skal hva skal hva skal du. Du må ha en plan. Du er tjueseks, så nå må du vite.

Dere skal jobbe i over 40 år, sier en annen, sannsynligvis kommer dere til å bytte jobb hvert femte år.

Som om målet er stillestående bevegelse. Som om det eneste vi skal er å jobbe jobbe jobbe. Flytte oss fra en stilling til en annen. Igjen og igjen og igjen. Ett to ett to.

Den frykten: frykten for å sitte fast i en evig runddans. Venstrebeinet kan godt fryse til fjell, jeg kan fortsatt danse runddans. Som om det er poenget. Å kunne fortsette. Den samme dansen. Hele livet. (Hvor langt er et liv?)

Hva er poenget, hvis alt bare er én ting.

Jeg er så redd for å sitte fast. Låse meg inn i noe. Jeg har klaustrofobi og alt er lukkede rom.

Det hadde nok vært enklere hvis du ble noe litt mer konkret, sier en tredje. Men jeg er ikke konkret, har aldri vært konkret, kan aldri bli konkret. Jeg blir syk av fakta, jeg blir dårlig av ting som sitter fast.

Jeg vil ikke bli noe, jeg vil være noe. (Men det blir jo ikke noe penger av det.)

10 Comments

 • Reply

  Victoria

  februar 28, 2017

  Åh. Det her traff meg rett i hjertet.

 • Reply

  Hjertejubel

  februar 28, 2017

  Åh, føler deg og dette. Har skrevet mye om samme temaet selv på bloggen min i det siste.. føler kanskje jeg er i ferd med å finne min balanse, for slik jeg holder på med jobb jobb jobb gjør meg ulykkelig!

  Vanskelig. Og kvalmt at penger kan eie en sjel slik som det gjør.

  • Reply

   overtenking

   mars 1, 2017

   Den balansen, den er så utrolig vanskelig og penger er dessverre så altfor avgjørende…

 • Reply

  Caroline

  februar 28, 2017

  Du skriver så fantastisk bra!

 • Reply

  neverendingcircles

  februar 28, 2017

  Gjenkjenbart! Man kan bli litt overveldet av det hele egentlig.

 • Reply

  Malin Holter

  februar 28, 2017

  Kjenner meg så igjen i dette, du skriver kjempe bra!

 • Reply

  Luisa - La Mar

  mars 2, 2017

  Jobb. Det er virkelig ikke livet. Livet er mennesker, tanker, drømmer, opplevelser, fine stunder, følelser og så er jobb en liten del av det. Og dagene går, årene kommer, selv om du ikke har en plan. <3

 • Pingback: MINE FAVORITTBLOGGPOSTER I FEBRUAR

 • Reply

  Line

  mars 3, 2017

  Word.

Legg igjen en kommentar