Boksnakk

Lesemål for høsten 2017

lesemål for høsten 2017

Selv om jeg har oppdaget at jeg automatisk får mindre lyst til å lese noe hvis jeg føler at jeg , vet jeg at det er nyttig å sette seg lesemål. Jeg har allerede satt meg mål for hele 2017 og nå har jeg valgt å lage meg en egen liten liste for høsten også. Det er jo tross alt litt fint å kunne krysse av at man har gjort det man hadde tenkt til å gjøre når høsten er over.

Generelle lesemål:

 • Lese 2-3 bøker som kan passe inn i årets leseutfordring
 • Lese en bok fra minst en av disse verdensdelene: Afrika, Asia og Sør-Amerika
 • Fokusere på lystlesing, ikke lese noe fordi jeg føler jeg 
 • Skrive om flere av bøkene jeg leser
 • Fortsette å lese cirka 10 bøker i måneden
 • Lese bøker fra bokhylla heller enn å kjøpe nye bøker

5 bøker fra egen hylle jeg vil lese i løpet av høsten:

The Girl with All the GiftsThe Girl with All the Gifts av M. R. Carey av M. R. Carey handler om Melanie som har spesielle evner. Hun bor i en celle og bevoktes døgnet rundt, men elsker timene hun er på skolen for å lære. Denne boka har jeg hørt veldig mye positivt om og jeg er veldig nysgjerrig på om den er så bra som det sies. Jeg er generelt litt skeptisk til å lese om folk med superkrefter, men håper likevel at denne kommer til å falle i smak.

Hvitt hav av Roy JacobsenHvitt hav av Roy Jacobsen handler om Ingrid som vender tilbake til øya hun vokste opp på. Hun tror at hun er alene der, men det viser seg etter hvert at det er hun ikke. Denne boka har jeg hatt stående i hylla i snart to år. Jeg fikk den til jul det året den ble utgitt og hadde planer om å lese den ganske raskt, men sånn ble det bare ikke. I høst skal jeg endelig få lest den og det gleder jeg meg til. Jeg likte jo den første boka om Ingrid, De usynlige, veldig godt.

The Power av Naomi AldermanThe Power av Naomi Alderman handler om et samfunn der jentene plutselig oppdager at de kan påføre gutter smerte, og til og med drepe dem, ved å knipse med fingrene. Plutselig ligger makten hos jentene og hele samfunnet endrer seg. The Power står nok aller øverst på leselista mi akkurat nå. Jeg har hørt så mye positivt om den og synes den virker veldig spennende. Også er det litt for lenge siden sist jeg leste god dystopi.

Vega - Kampen for en ny verden av Elin Viktoria UnstadVega – Kampen for en ny verden av Elin Viktoria Unstad (sponset bok!) handler om 17 år gamle Vega som lever i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og planlegger fremtiden, men så er det plutselig noe som går galt. Samfunnet begynner å rakne. Denne boka har jeg sett litt overalt i det siste og da jeg fikk spørsmål om jeg ville lese den, sa jeg selvfølgelig ja. Det er alltid gøy å lese norske bøker i litt unorske sjangere. For hvor mange norske forfattere skriver egentlig dystopi eller science fiction? Jeg er veldig spent på om denne faller i smak hos meg.

Brooklyn av Colm TóibínBrooklyn av Colm Tóibín handler om Eilis Lacey som emigrerer til USA tidlig på 1950-tallet. Hun forlater familie og hjem og går en ukjent fremtid i møte. Denne boka har jeg vært nysgjerrig på helt siden jeg så traileren for filmatiseringen. Da jeg så den i en bokhandel i Praha, måtte jeg kjøpe den. Det er en bok om hjemlengsel, om å klare seg alene og om å bygge vennskap. Jeg tror og håper at den kommer til å passe meg veldig bra.

Hva er dine lesemål for høsten? Hvilke bøker står øverst på leselista?

6 Comments

 • Reply

  Skogfrue

  september 15, 2017

  Spennende liste! Nå har jeg bestilt Vega – kampen for en ny verden. Takk for tips! 🙂

 • Reply

  Kristine

  september 15, 2017

  Fine lesemål! Jeg har en bunke med bøker på nattbordet jeg tenker jeg skal lese i høst som bare vokser og vokser. Har veldig lyst til å gi meg i kast med flere norske forfattere i høst da. Kanskje aller helst Carl Frode Tiller.

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   september 16, 2017

   Det er rart det der, av og til er det som om lesehaugen vokser av seg selv… Den nye boka til Carl Frode Tiller har jeg veldig lyst til å få lest! 🙂

 • Reply

  Luisa - La Mar

  september 18, 2017

  Kjempefine mål! Du er en sann leseinspirasjon <3

Legg igjen en kommentar