Boksnakk

Bøkene jeg leste i oktober

The Power av Naomi Alderman                 Toner av kjærlighet og krig av Santa Montefiore

Oktober har vært en god lesemåned. Jeg leste til sammen 10 bøker og har hatt en god variasjon mellom det tunge og det lette. Siden jeg ligger langt foran på lesemålet mitt for i år, har jeg denne måneden senket skuldrene litt og prøvd å stresse ned. Jeg har tatt meg tid til å nyte det jeg leser og øver på å ikke bare lese for å bli ferdig. Alt i alt er jeg fornøyd med bøkene jeg leste i oktober, selv om jeg ikke helt fant den skumle boka jeg ønsket meg.

I oktober leste jeg:

 • The Power av Naomi Alderman
 • Hvitt hav av Roy Jacobsen
 • To søstre av Åsne Seierstad
 • Bobla av Siri Pettersen
 • Turtles All the Way Down av John Green
 • Skamløs av Amina Bile, Sofia Nesrine Srour og Nancy Herz
 • Hva ville Johannes gjort? av Thomas Espevik
 • Toner av kjærlighet og krig av Santa Montefiore
 • Tung tids tale av Olaug Nilssen
 • Begynnelser av Carl Frode Tiller

Boka jeg likte best:
Av alle bøkene jeg leste i oktober, var det nok Turtles All the Way Down av John Green som gjorde aller mest inntrykk på meg. Det er sjelden jeg leser bøker om angst som gjør det på riktig måte, men Green fikk det virkelig til. Helt på tampen av måneden ble også Begynnelser av Carl Frode Tiller en favoritt.

Boka jeg likte minst:
Den dårligste boka jeg leste denne måneden er er uten tvil Toner av kjærlighet og krig av Santa Montefiore. Den er i en sjanger jeg vanligvis holder meg ganske langt unna, men jeg valgte å gi den et forsøk. Det ble litt for mange klisjeer og litt for forutsigbart og enkelt for min smak. Jeg skjønner godt at bøker som dette er god underholdning for mange, man får jo litt av alt, men det passer ikke helt for meg personlig.

Månedens sitat:

“Actually, the problem is that I can’t lose my mind,» I said. «It’s inescapable.”
– John Green, Turtles All the Way Down

Månedens tall:
Kvinnelige forfattere: 6 | Mannlige forfattere: 4 | Antall sider: 3012 | Bøker lest i 2017: 94

Mål for neste måned:
For å nå målet mitt for 2017, mangler jeg bare å lese 8 bøker. Det betyr at jeg må lese 4 bøker i måneden og det er under halvparten av det jeg pleier å lese i løpet av en måned. Derfor kommer jeg til å ta de neste månedene med ro. I november skal jeg delta på NaNoWriMo, så prioriteringen min blir skriving, ikke lesing. Målet mitt er derfor å lese bøker som inspirerer meg til å skrive.

Hva leste du i oktober?

4 Comments

 • Reply

  Kristine

  november 1, 2017

  Jeg leste også nettopp Begynnelser. Grein mer og mer jo nærmere jeg kom slutten. Så fin og trist bok på samme tid.

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   november 1, 2017

   Ja, det var sterk og god kost fra Tiller det der! Kommer til å tenke mye på den i ettertid.

 • Reply

  Kasiopeiia

  november 15, 2017

  Åh, John Green – jeg gleder meg til å lese! Glad for å høre at den faktisk er god 😁

Legg igjen en kommentar