Skriving

NaNoWriMo 2017: dag 1

NaNoWriMo 2017. Foto: Glenn Carstens Peters

I dag gikk startskuddet for NaNoWriMo 2017. Jeg har allerede kommet ganske godt i gang og har skrevet litt over 3000 ord så langt. Det er deilig å endelig sette av litt ordentlig tid til å bare skrive. Det siste året har det først og fremst vært redigering og omskriving som har vært i fokus for meg. Nå begynner jeg helt på begynnelsen på noe og skal skrive meg gjennom til slutten.

Hva skal jeg skrive?

Historien min begynte for lenge siden. Jeg har tenkt på den, søkt i den, lenge. Jeg har skrevet deler av den før, scener, utdrag. Likevel har jeg ikke historien helt klart for meg. Jeg har noen av hovedpunkter. Jeg har de fleste karakterene på plass. Men jeg mangler selve historien, selve innholdet. Det er det jeg skal skrive nå. En tanke skal bli til en tekst, en fullstendig historie. Historien min handler om en som har forsvunnet og en som leter. Den handler om det vi tar med oss fra barndommen og videre i livet. Og den handler om hvordan vi gjør hverandre vondt, ofte uten å mene det.

Å komme i gang

Noe av det vanskeligste med å skrive, er ofte det å komme i gang. Når man skal skrive 50 000 ord i løpet av én måned, har man på en måte ikke noe valg. Man må begynne å skrive og man må fortsette. For meg er det veldig nyttig med et spark bak. Jeg har en tendens til å utsette å skrive og heller gjøre alt annet. Jeg skal ofte bare lese ferdig en bok først eller bare skrive et blogginnlegg. Denne måneden jeg prioritere å skrive hvis jeg vil vinne NaNoWriMo 2017, og det vil jeg jo. Selv om målet mitt først og fremst er å skrive så mye som mulig, merker jeg godt hvordan konkurranseinstinktet slår inn. Jeg vil virkelig klare å skrive 50 000 ord denne måneden.

Jeg kommer til å oppdatere prosessen daglig på twitter og instagram stories, så følg meg gjerne der. Hvis du er med på NaNoWriMo i år kan du også veldig gjerne legge meg til som buddy.

Deltar du på NaNoWriMo 2017? Hvis ikke, hva skal du gjøre i november?

Leave a Reply