Skriving

NaNoWriMo: skrivedagbok, uke 1

1. november: Det er så deilig å endelig ha kommet i gang. Dag 1 har startet. Skrivingen går lekende lett, jeg hadde glemt hvor gøy det er å bare skrive uten å tenke. Historien blir til mens jeg skriver, bare noen hovedpunkter er planlagt på forhånd. Jeg er spent på hvor dette ender. Allerede har det skjedd ting jeg ikke hadde forutsett. Første dag av NaNo gikk over all forventning. Det føles godt å ha et lite forsprang allerede nå.
Antall ord: 5151

2. november: Jeg er inne i en flyt og skriver mange ord uten å ta pause. Historien blir til av seg selv, det føles nesten som om jeg slipper å tenke. Akkurat nå føles 50 000 ord veldig overkommelig. Jeg ligger langt foran og vet at jeg har mye mer å gå på. De neste dagene blir nok litt mindre effektive, men jeg er storfornøyd med det jeg har fått til så langt.
Antall ord: 10 075

4. november: Har hatt et par rolige skrivedager. Ligger langt foran og er ekkelt selvsikker. Fortsetter jeg i samme tempo kommer jeg til å være ferdig lenge før 30. november. (Jeg kommer nok ikke til å fortsette i samme tempo.)
Antall ord: 13 444

5. november: Skrev meg litt bort, men klarte å hente meg inn igjen. Det viser seg at jeg har mer å fortelle enn jeg trodde. Jeg kan jo denne historien, jeg må bare skrive den ned. Ordene kommer lett og det går fort. Jeg er fortsatt selvsikker og tror egentlig ikke 50 000 ord blir vanskelig. Problemet blir å fortsette når november og konkurransen er over. Jeg har tydeligvis et helt sinnsykt konkurranseinnstinkt når det kommer til skriving.
Antall ord: 16 700

6. november: Litt rar skrivedag. Kjenner på skyldfølelse. Hvorfor gjør jeg dette når jeg heller kunne gjort noe mer fornuftig? Jeg vet ikke hva det fornuftige skulle vært, men jeg kunne kanskje vasket noe (har vasket både klær og tatt oppvasken i dag) eller skrevet jobbsøknader (har sendt avgårde én søknad). Historien min er foreløpig litt annerledes enn jeg hadde sett for meg, men jeg tror jeg liker det. Jeg blir mer og mer sikker på at jeg vil skrive denne romanen. Jeg må bare jobbe med den skyldfølelsen. Det må jo være lov å skrive. Jeg må la meg selv gjøre det jeg liker mest uten å føle at jeg kaster bort tid.
Antall ord: 20 234

7. november: I dag startet jeg plutselig på jobbsøkerkurs hos NAV. Det ble en ganske stressa dag og å sette seg ned å skrive har ikke vært et tema. Det ble noen ord i en pause, men det var alt, og det er egentlig greit. Jeg ligger foran og har med meg en god margin inn i de kommende ukene. Det tror jeg nok kommer til å komme godt med nå når jeg blir litt opptatt med kursing på dagtid. Jeg gleder meg i hvert fall til å fortsette på historien min. Første uke av NaNoWriMo har fylt meg med skriveenergi!
Antall ord: 20 253

Hvordan har første uke gått for dere som er med på NaNoWriMo?

4 Comments

 • Reply

  Martine

  november 11, 2017

  Wow, imponerende! Ikke føl skyldfølelse for at du skriver i stede for andre ting, du er jo dødsflink. Gid jeg kunne skrevet like mye, haha.

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   november 12, 2017

   Takk, Martine <3 Heldigvis har jeg ikke den skyldfølelsen hele tiden, den bare sniker seg inn innimellom 😉

 • Reply

  Drea

  desember 5, 2017

  Veldig imponerende! Jeg er skikkelig nysgjerrig på det du har skrevet også. Vil lese! :b

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   desember 5, 2017

   Takk! Kan nok hende det kommer noen smakebiter etter hvert, men hele greia er det nok lenge til andre enn meg får lese ;P

Legg igjen en kommentar