Skriving

NaNoWriMo: skrivdagbok, uke 2

NaNoWriMo. Foto fra Unsplash.

8. november: Denne uka har jeg minimalt med skrivetid og det merker jeg veldig på hele meg. Jeg vil skrive, men det går ikke. Jeg må prioritere andre ting, som det å få jobb og faktisk tjene noen kroner. I dag skrev jeg ordene jeg trengte i lunsjpausen. Jeg har heldigvis skrevet nok så langt til at det holder med litt over 1200 ord om dagen. Det skal jeg nok klare nesten uansett. Nå gjelder det bare å klare å motivere meg selv til å fortsette. Det hadde jo vært enklere å bare avslutte NaNoWriMo nå og heller fokusere på alt det andre som skjer rundt meg.
Antall ord: 22 074

9. november: I dag har vært en tung dag. Jeg er ganske langt nede og det påvirker skrivingen, det blir liksom litt tamt, litt fjernt. Likevel har jeg klart å få ned en del ord på papiret. Jeg har kommet meg forbi 25 000 ord og er nå over halvveis! Det er jeg veldig stolt av. Jeg merker jo nå at jeg kanskje ikke kommer til å klare å fullføre. Skrivingen påvirkes litt for mye av andre ting, jeg har rett og slett ikke energien på plass. Vi får se om det endrer seg.
Antall ord: 25 017

11. november: Jeg har ikke nødvendigvis skrivesperre, men en slags skrivevegring. Jeg har skrevet de ordene jeg må, men ikke så mye mer. Historien er inne i en litt rar del, det går litt sakte og jeg vet at det meste av dette kommer til å bli fjernet ved en gjennomgang senere. Jeg skriver på en måte for å komme meg videre til det som virkelig brenner. Det er noe jeg venter på, noe som kommer snart, jeg må bare skrive meg frem til det.
Antall ord: 27 536

12. november: Har skrevet meg fryktelig bort i dag. Jeg vet ikke helt hvordan jeg havnet her, men er liksom inne i et parti der det ikke skjer noe som helst og alt jeg skriver er fullstendig unaturlig og uinteressant. Det frister litt å slette de siste 10 sidene, men siden det er NaNoWriMo skal jeg la være og heller forsøke å skrive meg ut av det.
Antall ord: 30 606

13. november: I dag skriver jeg jobbsøknader til den store gullmedalje, men tar meg likevel tid til å skrive litt på NaNoWriMo. Det ryktes om at slutten på uke to og begynnelsen på uke tre er tung å komme seg gjennom, så jeg passer på å ligge langt foran slik at det går bra hvis jeg har noen dager der jeg ikke skriver noe. Akkurat nå går historien min inn i en ny del, tror jeg. Jeg har fjernet meg fra Setting 1, karakteren min har flyttet på seg. Nå må jeg finne ut av hvordan hun skal komme seg videre.
Antall ord: 32 157

14. november: I dag var det stor mangel på skrivetid og det føles frustrerende. Jeg vil jobbe med denne teksten, men vet at jeg må prioritere litt andre ting. NaNoWriMo betaler dessverre ikke en eneste regning og akkurat nå føles behovet for jobb og penger mer akutt enn behovet for å skrive. Det føles selvfølgelig betryggende at jeg henger langt foran, men samtidig kjenner jeg at det er en skummel tanke at kanskje hele resten måneden blir sånn som det her.
Antall ord: 32 226

Les mer: skrivedagbok, uke 1

Hvordan går NaNoWriMo for dere andre som er med?

2 Comments

 • Reply

  Karoline

  november 15, 2017

  Interessant med slik Nanowrimo-skrivedagbok, det er givende lesning. Og jeg syns det er veldig viktig å huske at Nanowrimo er for ens egen del, alt man skriver, selv hvis man ikke vinner, er ord man kanskje ikke ville skrevet ellers. Bare å gjøre et forsøk på Nanowrimo er en seier i seg selv og jeg forstår godt om det virkelige livet lett kan komme i veien. Jeg har uansett tro på deg og syns du har gjort en imponerende innsats 🙂

  For meg så går Nanowrimo veldig bra, jeg startet godt og har klart å få skrevet rundt 3000 ord bortimot hver dag (med skrivemøtet jeg skal på etterpå regner jeg med å nå 47 000 ord i dag og det er jo ganske supert). Jeg har også planer for andre skriveprosjekter når Nanowrimo-historien min er fullført så jeg satser på å få skrevet masse både resten av november og hele desember. Det hjelper at jeg finner mye tid til å skrive hver dag og at jeg også har mye erfaring med Nanowrimo (har vært med hvert år siden 2006), jeg husker at ting var ganske mye vanskeligere under mitt første forsøk.

  Lykke til med videre skriving!

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   november 16, 2017

   Det er veldig imponerende at du nesten er ferdig allerede! Veldig bra jobba 🙂
   Jeg synes NaNoWriMo har gått overraskende greit så langt. Den frustrasjonen jeg har noen dager handler først og fremst om at jeg vil skrive mer og blir stressa av at jeg ikke kan. Jeg ligger heldigvis langt foran og kommer nok til å klare å fullføre nesten uansett 🙂 Selv på dager der andre ting kommer i veien klarer jeg jo å skrive 1-2000 ord. Er egentlig mest spent på om jeg klarer å fortsette å prioritere skrivingen når målet er nådd.

Legg igjen en kommentar