Skriving

NaNoWriMo, skrivedagbok, uke 3

NaNoWriMo: skrivedagbok, uke 3

15. november: 50 000 ord egentlig ikke er så mye hvis man er en som skriver mye og fort og har en del fritid. Jeg kan skrive mange tusen ord om dagen uten at det er noe problem. Av en eller annen grunn hadde jeg fått for meg at femti tusen var uoverkommelig mye. Nå har jeg slått meg ganske til ro med at dette går helt fint. Ifølge statistikken min vil jeg være ferdig med mine femti tusen ord omtrent en uke før fristen. Selvfølgelig kan Ting Gå Galt, men jeg tror ikke det, ikke når jeg får skrevet tusen ord selv på dager der det skjer veldig mye og jeg er langt nede. Dette eksperimentet viser meg bare at jeg kan klare å skrive langt hvis jeg vil. Prosjektet jeg jobber med nå er jo ikke halvveis engang.
Antall ord: 36 658

17. november: Jeg har følt litt på at skrivingen min har føltes litt rar og ufokusert de siste dagene. Det blir liksom litt for mye surr, litt for mange gjentakelser. Jeg føler av og til at jeg har glemt hvordan man skriver, at jeg ikke klarer å beskrive noe som helst. Det stemmer jo sikkert ikke helt, men jeg merker jo at dette ikke blir så bra som jeg vil at det skal være. Ja, det er et førsteutkast, men jeg lurer på om jeg kanskje begynner å oppdage at noe ikke helt fungerer. Et eventuelt andreutkast vil nok bety 100% omskriving.
Antall ord: 41 245

18. november: I dag skrev jeg meg inn i helt ukjente områder. Det er vanskelig å skrive om ting man ikke vet noe om, spesielt når det er ting det er vanskelig å gjøre research på. Jeg tror nok at jeg kommer til å måtte endre mye, siden alt bare er basert på egen fantasi og antagelser. Føler meg litt på dypt vann akkurat nå.
Antall ord: 44 172

19. november: I dag har jeg null tro på prosjektet mitt igjen. Hele greia føles falsk og rar, jeg får liksom ikke frem det jeg vil og merker at det blir en del unaturlige setninger når jeg skriver mye på en gang. Jeg lurer på om kanskje perspektivet eller tiden er feil. Kanskje må jeg skifte til tredjeperson eller skrive i fortid. Jeg vet ikke. Men den gode nyheten er uansett at jeg i dag skrev meg til 50 000 ord. På dag 19 har jeg altså vunnet NaNoWriMo! Hurra! Nå er planen å fortsette å skrive i hele november, sånn at jeg får historien ferdig.
Antall ord: 50 013

20. november: Jeg vurderte å gi meg selv et par dagers pause siden jeg nå allerede har vunnet, men nei, jeg måtte skrive litt i dag også. Historien min er jo ikke ferdig, jeg har mye igjen som jeg har lyst til å skrive om, så da er det bare å fortsette. I dag når jeg et lite klimaks og det er ganske spennende. Kanskje finner jeg ut av litt ting jeg har vært usikker på.
Antall ord: 51 655

21. november: Tenk at jeg nå har skrevet på det samme prosjektet hver dag i tre uker! Det tror jeg aldri har skjedd før og jeg håper jeg skal klare å fortsette med det i de dagene som er igjen. Skrivingen føles tidvis tung, men først og fremst er det gøy å skape noe. Historien min har vokst til noe helt annet enn jeg trodde den skulle gjøre. Det er spennende å se hvilke retninger den tar nesten helt av seg selv. Akkurat hvor mye som er igjen, vet jeg ikke, men jeg har fortsatt en del tråder å nøste opp, så det blir nok noen tusen ord til.
Antall ord: 53 369

Les mer: NaNoWriMo: skrivedagbok, uke 2

Har du gjort noe du er stolt av den siste uka?

4 Comments

 • Reply

  Elin

  november 23, 2017

  Wow du har skrevet veldig mye. Så flink du er. Det lengste jeg noen gang har skrevet er 25 000 ord. Men elsker å skrive, så håper å få til en bok en gang. Lykke til videre med skrivingen din 🙂

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   november 23, 2017

   Heldigvis er det ikke antall ord som er viktig, men skriveglede og måten man bruker ordene på 🙂 God skriving!

 • Reply

  hedda

  november 29, 2017

  Kult aa lese om din opplevelse! Gratulerer med aa haa naadd 50 000 ord, absolutt noe aa vaere stolt over! Haaper aa kunne delta en gang, kanskje etter jeg fullfoerer studier?

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   november 29, 2017

   Takk! Håper du får prøvd det en gang, det er veldig gøy å ha vært med 🙂

Legg igjen en kommentar