Skriving

NaNoWriMo: Skrivedagbok, uke 4

NaNoWriMo. Foto av @kellybrito

22. november: Dagen i dag har vært litt frustrerende og tung, så skriving har vært langt ute av tankene mine. Jeg skrev omtrent 250 ord på morgenen i dag, men etter det har jeg ikke fått til noe som helst. Jeg håper jeg skal klare å få til litt i kveld, ikke fordi jeg , men fordi jeg gjerne vil skrive meg litt videre.
Antall ord: 55 256

23. november: Dagen i dag ble nesten månedens første skrivefrie dag. Egentlig har jeg jo skrevet hele dagen, men det har vært på andre ting, ikke NaNoWriMo-prosjektet. Nå er jeg sliten i hodet, men har likevel satt meg til rette og er klar for å skrive noen ord. Det blir nok ikke så mange, jeg har mer lyst til å lese, men noe blir det. Jeg må jo skrive. Sånn er november. Kanskje blir desember sånn også, kanskje til og med januar og februar osv. Jeg håper det.
Antall ord: 56 270

24. november: Jeg har skrevet om det før, men noen dager blir alt jeg skriver unaturlig, stivt og klønete. Jeg vet ikke helt hva det er, noen dager er det ingenting som blir riktig. I dag har jeg rablet ned litt over tusen ord og jeg hater alle sammen, hater dem så mye at jeg har lyst til å slette dem. I stedet for å gjøre det har jeg lukket dokumentet og lagt bort alt til i morgen.
Antall ord: 57 362

26. november: I går skrev jeg ingenting, ikke ett ord. Det var litt rart etter å ha skrevet hver dag i tjuefire dager, men likevel, det føltes nødvendig, jeg trengte litt avstand. Nå har jeg nemlig skrevet meg litt inn i et hjørne. Jeg har kommet til et punkt i historien der klimaksen er litt overstått og jeg ikke helt vet hvordan jeg skal gå videre. Det føles dumt å bare dra det ut hvis det ikke går noe sted. Jeg tror jeg må tenke litt og heller skrive litt mindre enn jeg pleier. Jeg tror jeg må begynne å nærme meg en avslutning nå, kanskje.
Antall ord: 58 069

27. november: I dag var jeg vikar på et sentralbord for første gang og var så sliten at jeg sovnet på sofaen da jeg kom hjem. Likevel har jeg nå satt meg til rette og tvinger meg selv til å få ned noen ord. Det er viktig for meg å prøve å få skrevet mest mulig ferdig før november er over. Jeg har nok litt for mye igjen til at jeg blir ferdig, men jeg nærmer meg sakte.
Antall ord: 60 014

28. november: Jeg vet sånn cirka hva jeg må skrive for å bli ferdig, men jeg klarer ikke helt å komme meg dit. Det går rett og slett ganske sakte, litt fordi jeg er lei, mye fordi jeg er sliten. Jeg har begynt å glede meg til måneden er over, selv om jeg da mister litt av dette presset. Det skal bli godt å få litt pause med god samvittighet og heller fokusere på å ha noen bra skrivedager innimellom.
Antall ord: 61 176

29. november: Jeg er så lei! Ikke av å skrive, men av å skrive denne historien. Nå føles det som om jeg bare gjentar meg selv og at jeg ikke kommer meg noen. Jeg merker så veldig at det ikke blir bra, at den andre halvdelen ikke er på det nivået jeg vil at den skal være. Det er frustrerende å sitte og skrive og føle at det bare blir rart og unaturlig.
Antall ord: 62 372

30. november: Siste dag av NaNoWriMo kom plutselig på meg. I dag har jeg ganske mange ting jeg burde få gjort og de fleste av dem er noe helt annet enn å fortsette å skrive. Jeg kommer altså ikke til å klare å skrive ferdig og akkurat det plager meg litt. Jeg skulle gjerne sittet med et helt ferdig førsteutkast nå, men sånn blir det ikke. Hvis jeg skal tippe blir nok dette førsteutkastet på omtrent 75 000 ord, kanskje litt mer, kanskje litt mindre. Men før jeg fullfører skal jeg slappe av litt, klappe meg selv på skulderen og være fornøyd med at jeg klarte å skrive over 60 000 ord på 30 dager. En oppsummering av hele opplevelsen kommer snart.
Antall ord: 63 395 (øker nok litt i løpet av kvelden)

Les mer: NaNoWriMo: skrivedagbok, uke 3

Hvordan gikk NaNoWriMo for dere andre som var med?

Leave a Reply