Boksnakk

Bøkene jeg leste i november

Bøkene jeg leste i november. Foto av Corey Blaz

November ble som forventet en ganske dårlig lesemåned for meg. Jeg leste ferdig 5 bøker totalt i tillegg til at jeg begynte på A Little Life av Hanya Yanagihara og er cirka halvveis i den. For meg er det ganske lite, men jeg er likevel veldig fornøyd med de bøkene jeg leste i november. Minst to av bøkene kommer nok til å ende opp som noen av årets favoritter for min del.

I november leste jeg:

Boka jeg likte best:
Den beste boka jeg leste denne måneden var Tante Ulrikkes vei av Zashan Shakar. Jeg kommer nok til å skrive et mer ordentlig innlegg om den senere, men kort fortalt er det en bok som tar karakterene sine på alvor og som forteller om liv vi ikke hører så mye om, i hvert fall ikke i litteraturen. Det var så fint å lese en bok som føltes så virkelig og som klarte å både være morsom og alvorlig samtidig.

Boka jeg likte minst:
Det var uten tvil First Year av Rachel E. Carter som gjorde dårligst inntrykk på meg denne måneden. Boka var forutsigbar og ga meg generelt lite. Jeg hadde ikke spesielt høye forventninger, men ble likevel skuffet, jeg hadde håpet på å lese en spennende og interessant fantasyroman, men det fikk jeg ikke i det hele tatt.

Månedens sitat:

De fortsatte likevel å snakke om den familien. Med problemer. De som ikke lenger hadde en mann, bare et spedbarn og et skolebarn og en mor. Med en sykdom som moren min uttalte gebrokkent, og som det tok flere år før jeg skjønte hva var. «Dipirisjån», fulgt av et sukkende «ya Allah».
– Zashan Shakar, Tante Ulrikkes vei

Månedens tall:
Kvinnelige forfattere: 
3 | Mannlige forfattere: 2 | Antall sider: 1880 | Bøker lest i 2017: 99

Mål for neste måned:
I desember er målet først og fremst å fullføre årets leseutfordring. Jeg kommer også til å prøve å få krysset av flest mulig av målene jeg satte opp for både året og høsten. Først og fremst kommer jeg likevel til å fokusere på å lese bøker jeg synes er spennende og interessante. Lystlesing føles som det aller viktigste for tiden.

Hva leste du i november?

6 Comments

 • Reply

  teabooks

  December 1, 2017

  5 bøker fordelt på 1880 sider gir jo 376 sider per bok (eller noe sånt), så synes ikke det er en så ille mengder sider. Spesielt ikke med tanke på at du har deltatt på NaNoWriMo! Gratulerer forresten! Det må være gøy å nå målet ^^ Tante Ulrikkes vei og Blå er bøker jeg også er nysgjerrig på. Får se når jeg finner tid til å lese de.

  Jeg leste 9 bøker i november og er fornøyd med det. Alle var fra egen bokhylle og kun av kvinnelige forfattere, et spennende prosjekt egentlig, som ikke viste seg å være så vanskelig å få til som jeg fryktet. Håper du får en fin helg!

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   December 2, 2017

   Takk!
   Jeg må bli flinkere til å lese bøker fra egen hylle, imponerende at du klarte en hel måned med bare det! Tror kanskje jeg skal ha det som mål neste år, å lese mer fra egen hylle enn fra andre steder, er så trist med alle bøkene som står ulest.
   God helg! 🙂

 • Reply

  Victoria

  December 1, 2017

  Åh, har hørt så mye bra om Tante Ulrikkes vei! Får prøve å få tak i et eksemplar 😀 Og halvveis i A Little Life er jo nærmest en bok i seg selv!

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   December 2, 2017

   Ja, den anbefales veldig!
   A Little Life føles som ganske mye mer enn én bok ja, haha 😉

 • Reply

  Karoline Heldal-Lund

  December 2, 2017

  Flere av bøkene var riktignok illustrert, men jeg klarte likevel å få lest ni bøker i november sånn i tillegg til å skrive 50 000 ord på Nanowrimo og det er jeg godt fornøyd med 🙂 Den beste boka jeg leste i november var ellers definitivt “Moonrise” av Sarah Crossan og boka jeg koste meg mest med var “Rottpunsel” av Ursula Vernon. Hva angår desember så har jeg jo nådd lesemålet mitt på Goodreads (leseutfordringen din hadde jeg planer om å være med på, men jeg glemte det litt), men jeg har fortsatt håp om å få lest veldig mye (har nye bøker som kommer fra Amazon tidlig i neste uke, har flere biblioteksbøker og har en utspekulert plan om å gi bort “Tante Ulrikkes vei” i julegave til broren min og så lese den først selv, godt å høre at den er verdt å lese) denne måneden. Desemberhilsener fra meg =D

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   December 2, 2017

   Veldig bra gjort å få lest ni bøker i tillegg til å skrive 50 000 ord! 🙂
   Håper du får lest Tante Ulrikkes vei, tror den blir en av mine topp 3 bøker i år 🙂

Leave a Reply