Boksnakk

Talte dager av Heidi Linde

Talte dager av Heidi LindeI et forsøk på å nå inn til datteren sin forbereder Liv Karin en god frokost de skal nyte sammen. Planen hennes går ikke som ønsket. Krangelen mellom dem starter nesten med en gang og til slutt stormer datteren ut av huset. Det blir siste gangen de ser hverandre. Videre i boka følger vi Liv Karins forsøk på å få kontakt med datteren samtidig som legen Jonas flytter inn i kjellerleiligheten, studenten Ingeborg forsker på innsattes tilværelse i det lokale fengselet og den unge jenta Lykke endelig finner ut hvem faren hennes er.

Talte dager av Heidi Linde er en imponerende skildring av hvordan liv som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre kan flettes inn i hverandre. Linde har en ren skrivestil som tydelig får frem det menneskelige i karakterene sine. For henne er det relasjonene og hva disse relasjonene gjøre med oss som er viktig. Det er nær og interessant lesning. Jeg ble sugd inn fra første side og ville egentlig ikke gi slipp da romanen tok slutt.

Selv om jeg likte romanen godt, ble jeg litt skuffet over slutten. Det ble litt i overkant dramatisk og føltes litt malplassert i en historie som ellers føltes lavmælt og rolig. Gjennom hele romanen ble det bygget opp til noe, en avgjørende hendelse, men jeg kunne ønske den hadde vært noe mindre. Jeg likte så godt den hverdagsspenningen resten av romanen holdt seg til og klarte derfor ikke helt å godta det plutselige skiftet. Likevel er dette alt i alt en veldig god roman.

Har du lest Talte dager av Heidi Linde? Hva synes du?

 

2 Comments

 • Reply

  Luisa - La Mar

  januar 23, 2018

  Denne har jeg ikke lest, har så mange på leselista mi, i bunker her hjemme, men blir likevel alltid fristet til å sjekke ut bøker jeg leser om. Med mindre de blir slaktet da haha 😀

  • Reply

   jesandsnes@gmail.com

   januar 24, 2018

   Hehe, kjenner det problemet 😉 lesehaugene mine bare vokser uansett hvor mye jeg leser…

Legg igjen en kommentar